{ "title": "Yumuşak Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/yumusak-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:53:45", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Yumuşak Un Helvası, un helvası Türk kültürünün değişmeyen damak lezzetlerinden birisidir. Özellikle hafif olmasından dolayı hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen milli tatlılarımızdan biridir. Genellikle un helvası balık tüketildikten sonra hemen arkasına yenir. Burada yemenin amacı ise tüketilmiş olan balığın un helvası tüketimi ile ölmüş olduğudur. Bunun dışında hemen her Hanım tatlı tüketmeyi çok sever, ancak şerbetli tatlılar, çikolatalar ve diğer tatlı çeşitleri kilo aldırdığı için genellikle sütlü tatlıları ve un helvasını tüketmeyi tercih etmektedir. Ayrıca hemen her istediğinizde sadece 10 dakika içinde kolay ve pratik olarak yumuşak un helvası hazırlamak mümkündür. Yumuşak un helvasını hazırlamak için özellikle sıvı yağ ile tereyağı beraber kullanılmaktadır. Sadece tereyağı kullanıldığı zaman un helvası biraz daha tok oluyor, bu nedenle içine eklenen sıvı yağ yumuşak olmasını sağlıyor. Ayrıca oruç tuttuktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Yumuşak Un Helvası İçin Gerekli Olan malzemeleri
Yumuşak Un Helvası Şerbeti için
Yumuşak Un Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbeti hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine sütü, suyu ve toz şekeri ilave edip içindeki şeker eriyinceye kadar yaklaşık olarak beş dakika kadar karıştıralım. Ardından geniş bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı ilave ederek eritelim. Daha sonra unu yağın içerisine ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımı ile hiç ara vermeden karıştırarak kavurma işlemine başlayalım. Unun beyaz rengi hafif sarı renge dönmesine yakın olana kadar kavuralım. Ancak kavurma işlemini mutlaka orta dereceli ateşin üzerine ve dibini tutturmadan kavuralım. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını iyice kısalım ve içerisine hazırladığımız şerbeti ilave ederek karıştıralım. Yumuşak helva bütün şerbetini içine alıp toparlandıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ardından yumuşak un helvasını hazırladığımız tahta kaşık ile ya da eliniz ile şeklini verdikten sonra servis tabağına dizelim. Kısa bir süre dinlendikten sonra yumuşak un helvasını ikram edebilirsiniz. Daha sonra ceviz içini yumuşak un helvasının üzerine bütün olarak bastırabilir ya da orta büyüklükte kırdıktan sonra serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }