{ "title": "Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/un-helvasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:15:04", "author": "Teşci", "article": [ { "article": "
Un helvası için malzemeler

1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un.

2 su bardağı toz şeker.

2,5 su bardağı su.

Un helvası nasıl yapılır?

Un helvanızı yapmadan önce derin bir tencere ye 2 su bardağı toz şekeri ve 2.5 su bardağı suyu ilave edin ve orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Şerbetiniz kaynadıktan sonra bir kenara alın. Başka bir derin tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Kızan yağa 2. Su bardağı unu ilave edip kavurmaya başlayın. Orta ateşte yaklaşık olarak 40 dakika kahverengine gelene kadar kavurun. Kavrulan un helvasının içine daha önceden hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş dökerek 10 dakika daha orta ateşte pişirin. Un helvanız piştikten sonra yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı bir şeklide dinlendirin ve ılık olarak servis edin. Un helvanız hazır afiyet olsun.

Un helvası yapmanın püf noktaları

Öncelikle un helvanızın kıvamında olmasını istiyorsanız aralıksız bir şeklide kavurmanız lazım eğer kavurmazsanız topak topak olur ve ağzınızda pişmemiş bir un helvası tadı verir. Şerbeti ilave ettikten sonra mutlaka 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbetinizin un helvasına iyice geçmesi için kavurmanız şart.
" } ] }