{ "title": "Un Helvası Oktay Usta", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/un-helvasi-oktay-usta.jpg", "date": "20.01.2024 02:58:39", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Un Helvası Oktay Usta, ismini ilk gördüğümde benim de hemen annemden yapmasını istediğim bir lezzettir. Eskiden kandillerde, bayramlarda ve özel günlerde bu tatlı hazırlanırdı. Yapımı oldukça basit olması ile de evlerde çokça tercih edilir. Yalnız şunu bilmeniz gerekir ki uzmanların uzak durun dediği üç beyazdan ikisi bu tarifte yer almaktadır. Bu nedenle tüketim sırasında dikkat etmeniz gerekir.

Un Helvası Usta tarifi için gerekli malzemeler
Un Helvası Oktay Usta Nasıl Yapılır?

Bir tencereye un ve tereyağını koyarak yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte kavurun. 40 dakika sonra un sıvı bir hale gelecektir. Bunu görünce biraz daha karıştırın. Unun rengi biraz koyulaştıktan sonra sütü ekleme zamanı gelmiş demektir.

Ünü kavururken bir tarafta da bir kap içerisine süt, vanilya ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Şekeri iyice erittikten sonra bu karışım kavrulan una ekleyebilirsiniz. Bu sırada ateşi biraz daha açın. Biraz karıştırdıktan sonra sütün emildiğini göreceksiniz. Bu süt çekilene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. Helva katı hale gelince altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Bir kek kalıbı veya kaşıkla ayırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }