{ "title": "Un Helvası Kalori Değerleri", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/un-helvasi-kalori.gif", "date": "20.01.2024 05:09:59", "author": "Merve Türk", "article": [ { "article": "
Un Helvası Kalori Değerleri, esas alındığında 1 porsiyonundaki değerin oldukça yüksek olduğunu söylememiz mümkündür. Ancak kendine bir iyilik yapmak isteyenler için kaçamağı göze alamayacak kadar güzel olan un helvası için her şeyi göze almaya değer olacağı kanaatindeyim. Restoranlarda bilindik tatlıların listesinde un helvası başta gelmektedir. Nereye giderseniz gidin canınız un helvası çektiğinde herhangi bir restorana buna denk gelmek mümkündür. Yapım olarak oldukça kolay olan un helvasının o çıtır çıtır fıstıkların ağzınızda dağılmasına bayılacaksınız.

50 gr. Porsiyonundaki 106 kcal'i içeren un helvası için içeriğinde bulunan besin değerleri ise şöyledir.

100. Gr un helvasında
Eğer Un Helvası'nı daha düşük kalori ile tüketmek isterseniz un yerine kepek unu kullanmanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca içeriğinde kullanılan yağ oranını oldukça düşük tutarak ve şeker yerine tatlandırıcı kullanırsanız diyet un helvası da tüketmeniz mümkündür.

Bu kadar kalori değerlerinden bahsettiğimiz un helvasının yapılışından bahsetmeden geçmek de haksızlık olacaktır. Hazırsanız tarifimizi kaydetmeniz için sizler için paylaşıyoruz.

Un Helvası Malzemeleri
Üzeri için
  • 15-20 adet bütün ceviz
Un Helvası Nasıl Yapılır?

Un helvası dibinin tutmaması açısından sürekli karıştırılarak pişirilmesi gereken bir tatlı çeşididir. Bu yüzden tatlıyı yapmaya uygun olan derin bir tencere kullanmalısınız. Bu hususa dikkat ederek, derin bir tencere alarak içerisine yağı atalım ve eritelim. Unu azar azar ilave ederek tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştıralım. Unun tam olarak kavrulmasının miktarını, önce sarı renk alıp ardından sarı-kahverengi renk alması olarak gözlemleyebilirsiniz. Bu renge ulaşana kadar unu karıştırmaya devam edelim.

Un karıştırmanın etkisiyle sulanarak göz göz olarak kabarma gösterecektir. Soğuk sütün içine şekeri ekleyerek erittiğimiz sulu karışımı helvanın içine ekleyelim. Tahta kaşıkla helvayı dibinin tutmaması için sürekli karıştırmaya devam edelim. 5-6 dakika daha kavurma işlemini yapmaya devam ettikten sonra cevizi ekleyerek alt üst ederek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.

Küçük bir kâseye pişen helvadan koyarak kâse şekli vererek servis edelim. Yaz aylarında yanına dondurma koyarak da ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }