{ "title": "Un Helvası Çeşitleri", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/un-helvasi-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 13:02:24", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Un Helvası Çeşitleri, un helvası büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen tatlıların başında gelmektedir. Yapılışı oldukça pratik olan un helvasını istediğiniz her çeşitte hazırlamak mümkündür. Burada önemli olan damak zevkinize uygun olan çeşitteki un helvasını hazırlamak kalıyor. Ana maddesi un olan helvanın içerisine kaymak, pekmez, Peynirli, fındık, ceviz, tahin ve daha pek çok çeşitte farklı malzemeler eklenerek hazırlanabilir. Un helvası özellikle ülkemizde en sık olarak tüketilen tatlı bir üründür. Un helvasının kültürü tam olarak Osmanlı mutfağına kadar dayanmaktadır. Geleneksel olarak un helvası ya da diğer un helvası çeşitleri özellikle balık yendikten sonra arkasına yenilmektedir. Un helvasını şerbetli olarak hazırlanabildiği gibi, aynı zamanda kuru olarak da hazırlayabilirsiniz.

Un Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Süslemek için
Un Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce derin bir tencerenin içerisinde tereyağını eritelim. Ardından ocağın altını kısalım ve unu içine ilave ettikten sonra yaklaşık 20-25 dakika kadar kavuralım. Bu sürenin sonunda kavurduğunuz unun rengi de dönmüş olacaktır. Ardından başka bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu koyarak içindeki şeker eriyene kadar karıştırılır. Şeker eridikten sonra ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatalım. Daha sonra unu kavurma işlemi bittikten sonra sıcak olan şekerli şerbeti içine ilave edelim. Un helvası şerbeti çekip iyice toparlanana kadar hızlı hızlı karıştırılmalıdır. Un helvasını yapım aşamasını tamamladıktan sonra tencerenin ve ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyelim. Hazır olan un helvası yemek kaşığı yardımıyla veya elinizle şekil verelim servis tabağına alalım. Üzerine fıstık, Hindistan ceviziyle süsleyelim ve ardından servis yapalım.

Afiyet olsun.

Pekmezli Un Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Pekmezli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir teflon tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ilave edelim. Tereyağı eridikten sonra içine unu ekleyerek kavurma işlemine başlayalım. Ocağın altını kısalım ve unu kaşık ile çevirerek kavuralım. Kavrulan unun içine kırılmış ceviz içinin bir kısmını ilave edelim. Un kavrulurken başka bir tencerenin içerisine toz şeker ve sütü ilave ederek kaynatalım. Daha sonra kavrulan unun içine önce pekmezi sonra süt ve toz şeker karışımını ilave edelim. Arada bir karıştırarak un helvasını pişirelim. Ardından servis tabağının içine alarak helvayı yayalım. Üstüne ayırdığımız ceviz içinden serpelim ve Hindistan cevizi ile istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }