{ "title": "Tarçınlı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/tarcinli-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 16:33:43", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "
Çağımızda çalışan kadınların artmasıyla kültürümüze yerleşen yemekler daha pratik ve hazır yapılanlar oluyor. Lakin hiçbirimiz geleneksel yemeklerimizin hiçbirini de öyle göz ardı edemeyiz. Anneanne lezzeti olarak adlandırabileceğimiz hamur işleri, tatlılar, yemekler, hepimizin artık yapamasa da tadı hala damağımızda olan, aklımıza geldikçe ağzımızı sulandıran tatlardır. Bunlardan biri de hepimizin bildiği o muhteşem tatlı Tarçınlı un helvasıdır. Un helvasının ağızda bıraktığı tok lezzetin yanında tarçının nefes kesen aroması bizlere harika bir tatlı keyfi yaşatır. Un helvasının ayarı bilindiği gibi öyle herkesin ayarlayabileceği bir iş değildir. Annelerimizin un helvasının rengini tutturmak için dakikalarca yorulmadan karıştırdığını hatırlarsınız. Bu zor işi kolaylaştıran malzemelerin piyasaya çıkmasıyla bu zor lezzet artık kolay ve pratik. Anneanne lezzetlerini hiç yorulmadan kolayca yapabilir. Çocukluğunuzun hatıralarınızda kalan bu güzel lezzetlerini sizde çocuklarınızın hafızalarında güzelliklerle kalmasını sağlayabilirsiniz.

Tarçınlı Un Helvası Malzemeleri
Tarçınlı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Teflon tavaya tereyağını koyup kızdırın. Kızan tereyağına 2 çay bardağı kıyılmış cevizi ekleyip biraz kavurun. Cevizi kavurmak hem yağını çıkartır. Hem de cevizin lezzetini artırır. Cevizin aromasını dolu dolu hissedersiniz. Daha sonra unu ekleyip tahta kaşıkla rengi dönene kadar kavurun. Unutmayın un helvasının püf noktası renginin ayarının tutturulmasıdır. Bir kâsede 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı sütle karıştırarak şekerin sütün içinde erimesini sağlayın. Yapmış olduğunuz süt - şeker karışımını azar azar kavrulan una ekleyin. Hindistan cevizi ve tarçını da ekleyip tam anlamıyla karışana kadar karıştırın. Helva tavaya yapışmayacak şekilde toparlanana kadar karıştırmaya devam edin ve toparlanma sağlandığında ocağın altını kapatın. Biraz soğuyunca isterseniz bir bor cama döküp üzerini düzeltin. Soğuduğunda dilimleyerek servis yapın. İsterseniz biraz soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak servis yapın. Üzerine Hindistan cevizi serpmeyi unutmayın. Ayrıca tarçınlı un helvasının daha rahat yapmak için teflon yapmayı ihmal etmeyin. Tavaya yapıştırmaması özelliğiyle size oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bu yoğun ve tadına doyulmaz lezzet tarif defterinizin baş sayfasında yıldızlı tarifiniz olacak. Mutlu günlerde güzel lezzetle buluşmanız dileğiyle.

Afiyet olsun.
" } ] }