{ "title": "Tahinli Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/tahinli-un-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:18:20", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tahinli Un Helvası, helva yüzyıllardır Türk mutfağında ve orta doğu ülkeleri mutfaklarında hemen hemen yüzlerce çeşidi olan bir tatlı türüdür. Bu çeşitler içinde bulunan tahinli un helvasının mükemmel lezzeti ile sizlerde kendiniz ve sevdikleriniz için vakit kaybetmeden kolaylıkla hazırlayarak harikalar yaratabilirsiniz.

Tahinli Un Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Tahinli Un Helvası Şurubu için
Tahinli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tahinli un helvası yapımına öncelikle teflon bir tencereye 150 gr tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek ocağa koyarak başlayalım. Ardından eriyerek ısınan yağın üzerine 4 su bardağı unu ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla devamlı karıştırarak kavuralım. Daha sonra ayrı bir tencereye 2 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ilave ederek helvamızın şurubunu kaynamaya bırakarak tekrar kavrulmakta olan unumuza dönelim. Kavrulmakta olan unu kokusu çıkıp rengi sararıncaya kadar kavurduktan sonra üzerine öncelikle 130 gr tahini gezdirerek dökelim ve iyice karıştırdıktan sonra üzerine kaynayarak kıvam alan sıcak şurubu gezdirerek dökelim. Tahinli helvamızın altını kısarak helvamızı iyice karıştırarak tencereyi ocaktan alalım ve tahinli helvamızı kare borcam tepsiye dökerek üzerini ıslatılmış kaşık yardımıyla düzelttikten sonra dinlenmesi ve ılınması için eklettikten sonra tahinli helvamızı istediğimiz şekilde dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

" } ] }