{ "title": "Sütsüz Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/sutsuz-un-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 03:02:13", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sütsüz Un Helvası, tam balık menülerine yakışan bir tatlıdır. En kısa zamanda yapılabilen bu tatlının malzemeleri de oldukça basittir. Tarifin malzemeleri her evin mutfağında bulunmaktadır. Maliyeti çok düşük bir tatlı seçeneğidir. Açlığa dayanamayanlar için önerilir. Önceden yapılıp muhafaza edilebildiği için tam bir ara öğün atıştırmalığıdır. Kalorisi yüksektir. Bu yüzden kolesterol problemi olanlar yedikleri taktirde miktara önem göstermelilerdir. Ek gıda alım yaşına gelen çocukların ellerine atıştırmalık olarak verilebilecek en masum tatlıdır. Ev yapımı olduğu için güven konusunda sıkıntısızdır.

Sütsüz Un Helvası için malzemeleri
Sütsüz Un Helvası Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine sıcak suyu ve şekeri koyalım. Bu iki malzemeyi iyice karıştıralım. Şeker eridiğinde şerbet hazır olmuş demektir. Çelik ve derin bir tencerenin içerisine ilk olarak sıvı yağı koyalım. Yağ hafif ısındığında unu içerisine dökelim. Unu tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavuralım. Bu sistemle iş daha kolaydır. Unun yapışma sıkıntısı azalmış olur. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirdiğimiz unun üzerine hazırda bekleyen şerbetin tamamını yedire yedire dökelim. Bu işlem sırasında kesinlikle karıştırmayı ihmal etmeyelim. Yoksa helva topak olur ve kurtarılması da imkânsız hale gelebilir. Şerbetin ardından tencereye kıyılmış ceviz içini de ilave edelim. Cevizlerden sonra helvayı ezmeden kibarca karıştırıp tencerenin kapağını hafif aralıklı kapatalım. Helvayı 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Bu süre sona erdiğinde helva kala ılık olacaktır ya da ılık hale geldiğinde servis için işleme başlayalım. Minik kahvaltılık reçel kaplarını herkes biliyor. Bu reçel kapları ile servis çok şık olacaktır. Bir adet reçel kabını alalım ve içerisine helva dolduralım. Helvayı kaşıkla kâseye bastıralım. Sonrasında kâseyi servis tabağının içerisine ters çevirelim. Üzerine hafifçe vuralım helva topunu tabağa düşürelim. Helvanın üzerine Hindistancevizi serpelim ve servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }