{ "title": "Sıvı Yağlı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/sivi-yagli-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 08:07:17", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladıktan sonra istediğiniz bir zaman diliminde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Genellikle her kadın el yapımı olan bu sağlıklı sıvı yağlı un helvasını çocuklarına, ailesine ve sevdiklerine gönül rahatlığı ile ikram edebilir. Özellikle okula giden çocuklarımızın beslenmelerine un helvasını koyabiliriz. Mesela yerli malı haftasında meyve getirmek yerine sıvı yağlı nefis un helvası yapılarak bütün herkese ikram edilebilir. Hanımlar genellikle adet dönmelerinde sıklıkla tatlı krizine girerek bol miktarda tüketmektedir. Tatlı krizine hazır girmişken beş dakika gibi kısa sürede hemen sıvı yağ ile un helvasını hazırlayarak tüketebilirsiniz. Ayrıca sabah kahvaltısını yaptıktan sonra isterseniz un helvasını yiyebilirsiniz. Kısacası un helvasının hazırlanması ya da belli saatlerde yenmesi için söz konusu olan bir şey yoktur. Ne zaman istenirse sıvı yağlı un helvası kolayca hazırlandıktan sonra afiyetle yenir.

Sıvı Yağlı Un Helvası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sıvı Yağlı Un Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce şerbeti hazırlamak için tencerenin içine sütü ve toz şekeri ilave ederek kaynaması için ocağın üzerine alalım. Tenceredeki süt kaynayıp içindeki süt eriyince şerbeti soğuması için bir kenara kaldıralım. Daha sonra ocağın altını kısık ateşe getirelim, derin ve geniş bir tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim. Sıvı yağ ılıdıktan sonra unu ilave edelim, unun kokusu çıkıncaya kadar çok yakmadan kavuralım. Kavrulan unun rengi sarıya dönük olunca ocağın altını kapatalım. Önceden hazırladığımız sütlü şerbeti üç seferde olmak şartı ile unun içerisine dökerek kaşık ile karıştıralım. Devamlı karıştırarak unun şerbeti çekmesini sağlayalım. Ocağın altını son kez yakalım ve altını kısalım. Un helvasını birkaç dakika pişirdikten sonra son toplamasını yapınca altını kapatalım. Sıvı yağlı un helvası hazır olduktan sonra servis tabağına istediğiniz şekli vererek alalım. İsterseniz un helvasının üzerini ceviz için ya da fıstık ile süsleyebilirsiniz. Artık sıvı yağlı un helvası servi için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }