{ "title": "Sert Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/sert-un-helvasi.gif", "date": "19.01.2024 20:57:03", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Sert Un Helvası, için uyulması gereken noktalar. Alışılmışın dışında bir tarif olan ve bayatlama süreci diğerlerine göre uzun olan bu tarifin lezzeti de diğer tariflerden aşağı kalmaz. Hemen hemen aynı malzemeler kullanılır, bu tarifin sert ya da yumuşak olması tamamen malzemeye bağlıdır. Un miktarı bir nebze fazla konulursa helva sert olur. Yine pekmez kullanılırsa helva yine sert olur. İçerisinde kullanılan yağ tereyağı olursa helva bittiğinde ve dinlendiğinde serleşir. Bu tarif için olağan üstü çabaya lüzum yoktur. Muhafaza koşulları diğer helva türleriyle aynıdır. Hepsi için değişmez kural ise kapaklı ve mümkünse cam kapta saklanmalarıdır. Bu tarif çocuklar için harika besinler gizlemektedir. Tarifte kullanacak olduğumuz pekmez sayesinde çocuklar ve tüketecek olan yetişkinler enerji dolar. Kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken pekmez de böylece farklı ve keyifli bir yoldan yenmiş olur. Helvayı akşam çayının yanına yapabilirsiniz. Kış aylarında haftada en az iki defa kurulan balık sofralarında tatlı niyetine yenilir. Harici sofralarda da keyifli bir tatlı seçimi olur.