{ "title": "Şerbetsiz Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/serbetsiz-un-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 11:07:25", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Şerbetsiz Un Helvası, kuğu gibi görünümü olan ve çok lezzetli, zahmetsiz bir tatlıdır. Malzeme listesi çok kısadır. Bu tarifin bütün malzemeleri her evde bulunan malzemelerdendir. Şerbet konulmadığı için diğer şerbetli tatlılara nazaran daha hafiftir. Konuk gidilen eve hediye olarak götürebilecek bir tatlıdır.

Şerbetsiz un helvası için malzemeler
Şerbetsiz Un Helvası Nasıl Yapılır?

Unu çelik tencerenin içerisine eleyip alalım. Ocağı kısık ayara getirip tencereyi koyalım. Tahta kaşıkla unu yavaş yavaş kavuralım. Hep yapılan ve sonucu başarısız olan bir konuyu yeri gelmişken belirtelim. Eğer bu tarifte ocak orta harlı ya da yüksek harlı olursa helva kesinlikle başarısız olur. Çünkü un tahmin edilenden daha çabuk bir sürede kavrulur ve yanar. Bu yüzden ocak kısık ayarda olmalıdır. Unun kavrulma süresi 20 dakikadır. Unun kokusu çıkıp gittiğinde ocağı kapatalım. Un ılıklaşmaya başladığı zaman ise pudra şekerini ve vanilyayı katalım. Ocağı tekrar açıp kısalım. Son eklemelerden sonra 2 dakika daha kavuralım. Ocağı tekrar kapatalım. Küçük bir tavanın içerisinde margarini eritelim. Margarin henüz sıcakken un karışımına ilave edelim. Ocağı tekrar açıp kısalım. Son ilaveden sonra 1 dakika ya da 3 dakika kadar karışımı ısıtalım. Derin bir cam kabı hafif yağlayalım. Pişme işlemi sona eren helvayı cam kaba dökelim. Helvayı metal kaşıkla bastırarak tepsiye yerleştirelim. Helvanın genel görünümü kum gibi olacaktır. Bu sizleri korkutmasın. İşin sırrı kaşıkla bastırmakta ve helvayı tepsi içerisine sıkıştırmaktadır. İyice bastırdığımız helvayı oda sıcaklığında az bekletelim ve buzdolabına kaldıralım. 20 dakika yetecektir helvanın ilk soğuma aşaması için. Çikolatayı benmari usulü ile eritelim ve helvanın üzerine sevimli şeritler halinde dökelim. Burada yine hayal gücü kullanılabilir, istenilen şekiller yapılabilir. Veya çok farklı bir sunum isteyenler helvanın üzerine kakaoyu elemek şartı ile ince bir kat olacak şekilde serpebilirler. Helvayı baklava dilimler gibi dilimleyelim ve tekrar buzdolabına kaldıralım. 15 dakika sonrasında helvayı servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }