{ "title": "Şerbetli Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/serbetli-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 05:19:26", "author": "yusuf ünal çağlar", "article": [ { "article": "Şerbetli un helvası; Özellikle balık masalarında tatlı olarak yapılır ve tüketilir. Anadolu'da ölen kişilerin arkasından yapılır ve baş sağlığına gelen misafirlere, komşu, akrabalara ikram edilir. Kalori bakımından oldukça yüksek olan bu tatlının besin değerleri de oldukça fazladır. Kan şekeri hızlı düşenler ve ara öğünleri boş geçmeyenler için hemen hazırlanabilen bir tatlıdır. Pratik yapıldığı için çay saatini boş geçirmek istemeyenlerde 10 dakika gibi bir süre içerisinde hazırlanabilen bu tatlıyı tercih edebilirler. Bunun yanı sıra bu tatlı dayanıklılık konusunda diğer tatlı seçeneklerinden daha uzun süre saklanabilmektedir. Buzdolabında bir hafta boyunca bozulmadan saklanabilir. Oda sıcaklığında tavsiye edilen bekletme süresi ise bir gündür. Her iki saklama seçeneğinde tavsiye edilen, kapalı kap ve mutlaka cam malzemeyle üretilmiş üründür. Yaptığınız şerbetli un helvanızı plastik kap içerisinde kesinlikle saklamayınız.