{ "title": "Pratik Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/pratik-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:00:34", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli güzel hanımların elinden daha da bir lezzetli olmaktadır. Pratik un helvası çoğunlukla dini günlerde, kandillerde ve kaybedilenlerin ardından sıklıkla un helvası yapılmaktadır. Evinizde bulunan un, toz şeker ve sıvı yağ ile pratik olan muhteşem bir lezzet pınarı yaratabilirsiniz. Aslında basit bir şekilde hazırlanan pratik un helvası kavurma işleminde biraz meşakkat gerektirse de sonuçta büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve vazgeçilmeyen lezzetlerin arasında ilk sırayı almaktadır. Sizlerde bu nefis lezzeti hazırlayarak aileniz ve sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Pratik Un Helvası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Şerbeti için
Pratik Un Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle un helvasının şerbetini hazırlamak için orta boy bir tencerenin içerisine su ile toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını yakalım. Toz şeker eriyinceye kadar suyu ısıtalım. Geniş olan bir teflon yapışmaz tavanın içerisine sıvı yağı ilave edelim ve iyice ısıtalım. Daha sonra sıvı yağ ısınınca içine unu yavaş bir şekilde ilave edelim ve kavurma işlemine başlayalım. Ardından unu karamel kıvamını alıncaya kadar kavuralım. Unu kavururken mutlaka ocağın altını orta dereceye ya da kısık olarak kullanmakta fayda vardır. Çünkü un çok hassas bir madde olduğu için yanma olasılığı oldukça yüksektir. Un helvasını kavururken karamel rengini alması için yaklaşık olarak 20-25 dakika arasında kavurmak mümkündür. Unu kavururken sürekli kenarlardan içeriye doğru karıştırmak önemlidir. Eğer unu devamlı olarak karıştırırsanız daha yumuşak olan pratik bir un helvasını kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu arada kavurma işlemi tamamlandıktan sonra diğer tencerede hazırlanmış olan şerbeti yavaşça ilave edelim. Un içine ilave edilen bütün şerbeti çekip iyice toparlandıktan sonra ocağın altını söndürelim. Daha sonra tavanın kapağını kapatalım ve un helvasını 5 ile 7 dakika kadar demlenmesi için bırakalım. Demlenmiş olan pratik un helvasını ister kaşık ile isterseniz eliniz ile farklı şekillendirerek servis tabağına alalım. Pratik un helvası soğuduktan sonra üzerine ceviz içi, toz fıstık ve vanilyalı dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }