{ "title": "Peynirli Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/peynirli-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 06:43:47", "author": "Özgüner", "article": [ { "article": "Peynirli Un Helvası İçin Malzemeleri
Peynirli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Teflon bir tencereye 250 gram margarini koyup orta ateşte eritin. Erimiş olan yağa yarım su bardağı ceviz ilave edip 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Bu aşamada karıştırmanız çok önemli. Dibinin tutmaması ve yanmaması için sürekli karıştırmanız gerekmektedir. 3 su bardağı unu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve kavurun. Başka bir teflon tencereye 1.5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı su ilave edip orta ateşte kaynatın. Kaynayan şerbeti daha önce kavurmuş olduğunuz unun üzerine azar azar dökün ve ocağın altını kapatın. 250 gram kedi dili peynirini ince ince doğrayın ve un helvasının içine dökün. Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca karıştırın. 30 dakika dinlendirmeye bırakın. Arzu ederseniz üzerine tarçın döküp servis edebilirsiniz. Peynirli un helvası hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }