{ "title": "Mısır Unu Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/misir-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 00:41:31", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "Mısır unu helvası, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mısır unu helvası ile karşınızdayız. Kimisi için ağır bir tat olabilir ama lezzeti başka hiçbir un helvasına benzemediğinden dolayı eşsiz bir tada sahiptir. Ön yargılı olmadan denemenizi istediğim yapımı kolay, yemesi lezzetli bir tatlı çeşididir. Yemek saatlerinizi mutlulukla sonlandıracak olan bu tatlı tarifi kaçırmayınız.

Mısır Unu Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Mısır Unu Helvası Nasıl Yapılır?

Helvanın yapımına başlamadan önce, dibi yapışmayan özellikte bir tencere seçmekle başlayınız. Tencerenin içine margarini ya da tereyağını koyunuz. Ocağın üzerinde yağın erimesini sağlayınız. Yağ hafif kızınca tencerenin içine mısır ununu ve dolmalık fıstıkları ilave ediniz. Bu malzemeleri sürekli tahta kaşık yardımı ile karıştırınız ve pembeleşinceye kadar da kavurmaya devam ediniz. Ocağın altını orta derecede açınız. Mısır unu yeterince kavrulunca içine toz şekerini ve suyu ilave ediniz. Topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli olarak karıştırmaya devam ediniz. Malzemeler kaynayınca, ocağın altını kısınız. Bu şekilde helvanın suyu çekmesi sağlanacaktır. Daha sonra ise istediğiniz bir kalıbın içine mısır unu helvasını boşaltınız. Dilerseniz büyük kek kalıbını, dilerseniz de küçük kek kalıplarını şekil çıkartmak için kullanabilirsiniz. Herhangi bir kalıba döktüğünüz helvayı bir kaşık yardımı ile bastırınız. Ardından servis tabağına ters çevirip, çıkartabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak mısır unu helvasının üzerine biraz toz tarçın serpebilirsiniz. Misafirlerinize bu şekilde helva ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }