{ "title": "Kaymaklı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/kaymakli-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 17:30:11", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kaymaklı Un Helvası, oldukça lezzetli olmasının yanı sıra besleyici özelliğinden dolayı asırlar boyunca Türklerin ve Osmanlının vazgeçemediği geleneksel tatlılar arasında oldukça popüler olan helva pek çok lezzetli çeşidi hazırlanarak geçmişten günümüze kadar uzanan bir tatlı türüdür. Kaymaklı un helvası da nefis bir helva çeşidi olarak sofralarımızı süslemektedir.

Kaymaklı Un Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Kaymaklı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Kaymaklı un helvası hazırlığımıza ilk olarak teflon bir tavaya 2,5 yemek kaşığı tereyağını ve 250 gr kaymağı ilave ederek ocağa alarak kısık ateşte kaymak ve tereyağının erimesini sağlayalım. Ardından eriyen kaymak ve yağın üzerine 2 su bardağı elenmiş unu ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak unun kokusu çıkıp sararıncaya kadar kavuralım. Daha sonra unun rengi istenilen koyuluğa gelinceye kadar kavrulan unun üzerine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyerek harcı tahta kaşık yardımıyla bir iki kez çevirdikten sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek karışımı hızlı hızlı karıştırarak helvanın kıvama gelmesini sağladıktan sonra tavayı ocaktan alarak helvanın üzerini kâğıt havlu yardımıyla kapatarak helvayı dinlenmeye bırakalım.

Daha sonra dinlenerek kıvama gelen kaymaklı un helvamızdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarladıktan sonra üzerlerine bastırarak ceviz veya fındıklar için çukurlar oluşturarak servis tabağına döşeyelim. Ardından helvanın ortasına açtığımız çukurların üzerine tüm fındık tanesi veya iri ceviz taneleri koyduktan sonra kaymaklı un helvamızı servise sunalım. Afiyet Olsun

Ayrıca isteğe bağlı olarak ılık kıvamdaki helvayı ıslatılmış yemek kaşığı yardımıyla alarak kaşık kaşık lokmalar şeklinde servis tabağına dizerek üzerine ceviz veya fındık içi serpiştirebilirsiniz.
" } ] }