{ "title": "Kaşık Un Helvası Tarifi", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/kasik-un-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:25:31", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "Kaşık un helvası tarifi, ana maddesi su, un, tereyağı ve şeker olan kaşık un helvası genellikle bayramlarda, perşembe gecelerinde ve kandillerde yapılan ünlü bir Türk tatlısıdır. Maddi bakımdan çok ucuz elde edilebilir ama Türk toplumundaki yeri bakımından manevi bakımdan oldukça güçlü ve asla kaybolmayacak bir yere sahiptir. Tarifi ne kadar basit olarak gözükse de lezzet açısından oldukça çok tutulan bir helvadır. Osmanlı mutfağında yaygın olarak kullanılan bu helva kimi zaman çam fıstığı, ceviz içi, tarçın ile tatlandırılmaktadır. Süt veya sıvı yağ ile yapıldığı gibi ana maddesi olan tereyağını da değiştirerek sıvı yağ ile de yapılabilir. Böyle daha yumuşak kıvamlı olabilir.