{ "title": "Fıstıklı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/fistikli-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 10:58:00", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Fıstıklı un helvası, yapılışının kolay olması ve lezzetinin de bir kadar mükemmel olması nedeniyle tercih sebebi olabilir. Özellikle kandil günlerinde sık yapılan fıstıklı un helvasını canınız tatlı bir şeyler çektiğinde veya çay saatlerinizin yanına güzel bir arkadaş sohbeti eşliğinde keyifli dakikalar yaşamanıza sebep olabilir. Bir kâse fıstıklı un helvası ve yanında bir bardak demli çay veya meşrubat kendinizi şımartmak istediğinizde yeterli olabilir.

Fıstıklı Un Helvası malzemeleri
Şerbeti için
Süslemek
Fıstıklı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Fıstıklı un helvasını hazırlamak için bir tane teflon bir tava alalım veya yine aynı şekilde teflon olan bir pilav tenceresi alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerinse margarin ve sıvı yağ ilavesi yapıp ocağın altını kısık ateşte açalım. Tencerede bulunan yağlar eriyince unun tamamını tencereye boşaltalım ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavuralım.

Unu kavururken sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Aksi halde un yanabilir ve yerken kokusunu hissedebilirsiniz. Un pembeleşme aşamasına gelmeden tencerenin içerisine dolmalık fıstıkları ilave edelim ve kavurma işlemini sürdürelim. Bu arada un kavrulurken biz de diğer ocağın üzerine orta boy bir tencere alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edip ocağın altını açalım. Bu şekilde şerbet kaynayana dek pişirelim ve kaynama noktasına geldiğinde i, çerisine bir damla limon suyu ile bir tane vanilyayı ilave edip karıştıralım.

İstenilen kıvama gelen şerbeti ocağın üzerinden indirip unu kavurmaya devam edelim. Un pembeleşince ocağın üzerinden tencereye alıp tezgâha yerleştirelim. Unun ortasını havuz gibi açalım ve ortasına şerbeti ilave edip kaşıkla hızlı, hızlı karıştıralım. Şerbet ile kavrulmuş un karışınca ocağın üzerine tekrar alalım ve kısık ateşte kıvama gelene dek pişirelim. Fıstıklı un helvasını kıvama getirdikten sonra servis tabaklarına alalım.

Bunun için bir kâseye su alalım ve bir yemek kaşığını suya batırıp helvadan bir kaşık alalım ve servis tabaklarına çıkartalım. Bu şekilde helvayı tabaklarına sıcak olarak alıp etrafını Antep fıstığı ile süsleyip sunum yapabilirsiniz Arzu ederseniz küçük bir şekilli tabağın içerisine fıstıklı un helvasından iki yemek kaşığı ilave edip servis tabağına ters çıkartabilir ve bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }