{ "title": "Fırında Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/firinda-un-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:32:55", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "Fırında un helvası, diğer bildiğimiz un helvalarından farklı bir tariftir. Fırında pişmesi yanıksı bir tadının olması sebebiyle farklı bir un helvası tadı yaşayacaksınız. Tatlı sevmem münasebetiyle tatlı tariflerine bakarım. Fırında un helvasını denediğimde artık vazgeçilmezlerim arasında yerini aldı. Fırında un helvasını sıcak yemeniz tatlı olarak daha çok yemenizi sağlamaktadır. Şimdi size fırında un helvasını vereceğim.

Fırında Un Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tencereye margarini ekleyelim. Margarin eridikten sonra unu ekleyelim. Unu ekledikten sonra karıştırıyoruz. Unun rengi kahverengi olana kadar kavuralım. Unun rengi kahverengi olunca içine şekeri koyalım. Şekerle de biraz unu kavuralım. Daha sonra sütü ve suyu ekleyip, karıştıralım. Ekledikten sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatalım. Suyu çekene kadar pişirelim. Un helvasını 15 dakika üzerine kâğıt havlu koyup dinlendirelim. Pişmiş olan un helvasını fırının ısısına dayanıklı olan kaplara veya güvece koyup fırın tepsisine yerleştirelim. Un helvamızın üzerine 4 yemek kaşığı dolmalık fıstığı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına dolmalık fıstıklar kızarana kadar pişirelim. Fırında un helvasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }