{ "title": "Fındıklı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/findikli-un-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 05:46:56", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fındıklı un helvası; evde pratik yapımı ile bilinen bir helva çeşididir. Oldukça sevilen ve misafirlerinize kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz fındıklı un helvası hem sağlıklı hem de hafiftir. Vücuda diğer tatlı türleri gibi ağırlık vermez. Üstelik kendi mutfağınızda kendi ellerinizle hazırladığınız için ailenize eşinize ve çocuklarınıza gönül rahatlığı ile sunum yapabilirsiniz. Hazır tatlılardan çok daha güvenilir ve çok daha sağlıklıdır. Misafir alımlarında yemek sonrası sevdiklerinizle daha zevkli vakit geçirmenize fayda sağlayacak fındıklı un helvası her yaştan insanı lezzeti ile etkilemektedir. Çocuklar için de oldukça faydalıdır. Ailece mutluluk ve huzur içinde güzel lezzetlerle iyi zaman geçirmek istiyorsanız fındıklı un helvasını denemenizi tavsiye ederiz.

Fındıklı un helvası için gerekli olan malzemeler
Fındıklı un helvası nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere içerisinde bir miktar su kaynatılır. Su kaynayınca ocağın altını kapatın ve kaynatılmış suyun içine toz şeker ilave edip iyice şekeri eritin. Şeker su içerisinde eritilip bir kenarda bekletilir. Sonrasında tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak çelik tencereye koyulur. Tencereyi ocağın üstüne koyup altını açın. Tencere içerisindeki yağ eriyince un eklenir ve bir iki dakika topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Un ve yağ iyice kavrulur kavrulan un istenilen renge gelince karışım içerisine fındık içi ilave edilir. 1 veya 2 dakika daha kavururarak ocağın altını kapatın. Helva kıvam alınca hazırlanan şekerli su eklenir. Bu sırada helvanın topaklanmaması için hızlı bir şekilde helvayı karıştırmalısınız. Artık yemek kaşığıyla şekil verip fındıklı un helvasını servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }