{ "title": "Erzurum Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/erzurum-un-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:50:49", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Erzurum Un Helvası; Erzurum un helvası Erzurum ilimizin vazgeçilmezi tatlısıdır. Erzurum helvası sade olarak yapılabileceği gibi içerisine ceviz içi, fındık, fıstık katılarakta yapılabilmektedir. Erzurum un helvasına fındık, fıstık, ceviz içi koyacaksak daha önceden bu malzemeleri robottan geçirmemiz gerekmektedir ya da havanda dövmeliyiz.

Erzurum Un helvasının malzemeleri
Erzurum un helvası nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içerisine iki yüz elli gram tereyağı katıyoruz ve eritiyoruz. Eriyen tereyağının üzerine iki, üç su bardağı unumuzu ekleyip un pembeleşinceye kadar on beş, yirmi dakika kavuruyoruz. Kavrulan unu ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencerede şeker ve suyu karıştırıyoruz. Şekerli suyu kavurduğumuz unumuzun üzerine döküyoruz. İyice karıştırdıktan sonra tabaklara bölüyoruz. Servis tabaklarına böldüğümüz helvamızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan Erzurum un helvasını servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }