{ "title": "Çikolatalı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/cikolatali-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:56:58", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "
Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılardandır. Ayrıca bugün un helvası toplarını çikolataya batırarak hem hüzel görünüşü hem de daha iyi bir lezzeti tadacaksınız. Ayrıca bu lezzetli tatlıyı akşam çayında ev halkı ile de tadabilirsiniz. Çocukluğumuzun unutulmaz lezzetleri arasında olan un helvasını bu kez çikolata ile yapacağız.

Çikolatalı un helvası malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için

Çikolatalı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencereye tereyağı koyarak eritin ve içerisine unu ekleyin. Un kısık ateşte altın rengine gelene kadar kavurmaya devam edin. Başka bir kabın içerisine toz şeker, vanilya ve sütü karıştırarak bir şerbet haline getirin. Unu kavurduktan sonra üzerine bu şerbeti ekleyin. Daha sonra bu karışımı soğumaya bırakın. Hamur soğuduktan sonra küçük küçük top şekiller koparın ve yuvarlayın. Top hale gelen helva parçalarını çikolataya bulayıp servis tabağına dizin. Servis tabağına dizdiğiniz helvaların üzerine ceviz içi ile süsleyebilirsiniz. 1-2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }