{ "title": "Cevizli Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/cevizli-un-helvasi.gif", "date": "20.01.2024 12:36:06", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Cevizli Un Helvası, kolay bir tatlıdır. Şerbetle tatlandırılan bu tatlı balık yemeklerinden sonra tüketilebilir. Çay sofralarına da konulabilir. Ev hanımları için habersiz gelen oturma arkadaşlarına ikram olarak hazırlanabilir. Çok kısa bir sürede hazırlanmaktadır. Kıvamını kaybetmemesi ve bayatlamaması için buzdolabında saklanması uygun olacaktır. Dolabın dışında saklayacak olanlar, saklama süresi 4 saati geçmemelidir. Bu sürenin dışını çıkılırsa helva içerisinde bulunan yağı salar ve sağlık açısından da tehlikeli bir tatlı haline gelebilir. Okuldan gelen çocuklar için çabucak hazırlanan ve besleyici olan bir tatlıdır. İçerisine ceviz koyulduğu için enerji bakımından da zenginleşmiş olur.