{ "title": "Basit Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/basit-un-helvasi.gif", "date": "22.01.2024 01:39:32", "author": "Salih YILDIZ", "article": [ { "article": "
Basit un helvası tarifi ne kadar basit olarak gözükse de lezzetinin ne kadar mükemmel bir noktada olduğunu göreceksiniz. Yapılışı biraz maharet istese de yine kolay ve pratik bir lezzet olan un helvası sizlerin ne kadar maharetli ve özellikle dini günlerde kandillerde tatmaya fırsat bulduğumuz un helvasının yapımını öğrenince sürekli yapmak isteyeceksiniz. Hem yapımı kolay hem de elinizin altındaki malzemelerden bir lezzet divası yapabilirsiniz. Sizin için pratik, tadanlar için ise hünerli bir lezzetin işte tarifi.

Basit Un Helvası İçin Malzemeleri
Basit Un Helvası Nasıl Yapılır?

İlk önce yapılması gereken işlem su ve şekeri bir tencereye koyup ocağın altını yakıp ısıtma işlemine başlayalım. Bir başka tava ya da tencerede önce sıvı yağı iyice kızdıralım ardından ise 1.5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim. Unun hepsini dökünce iyice karamel kıvamına genele kadar kavuralım. Ancak ocağın ateşini de bir yandan kolaçan etmekte fayda var hassas işlemler olduğu için unu yakmamalıyız. İlk defa bu helvayı yapanlar için bir sır verelim unun hafif renk değiştirmeye başlarken çıkardığı koku yanık kokusu değil unun kavrulurken bıraktığı keskin kokudur korkmayın. Karamela rengini alması 20-25 dk sürebilir. Bıkmadan sabırla karıştırınız emeksiz yemek olmuyor. Eğer bıkmadan bırakmadan karıştırırsanız yumuşak ve güzel renkli bir un helvası elde etmiş olursunuz. Tencerede ılıyan suyu kavrulan una ekleyiniz ve hızınızı kesmeden seri bir şekilde karıştırmaya devam ediniz. Suyu çok kısa zamanda çeken karışım kısa bir süre de sizi yormadan helva halini alır ocağın altını söndürüp tavanın kapağını üzerine kapatıp helvanızı bir 5-7 dk kadar dinlendiriniz. Dinlenmiş olan helvayı istediğniz şekilde şekillendirip, dilerseniz ılık bir şekilde dilerseniz soğuk olarak ve üzerine Hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığı ya da istediğiniz bir dondurma çeşitli ile servis edebilirsiniz. Adı basit un helvası olsa da yapımı baya meşakkatli ve sonucu vazgeçilmez bir lezzet olan helvanızı artık sevdiklerinize sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }