{ "title": "Ballı Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/balli-un-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:54:48", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Ballı Un Helvası, mutfaklarımızda fazla zahmet harcamadan yapılan, sağlığımıza oldukça faydalı olan tatlı çeşididir. Ballı un helvası kolesterolümüzü yükseltmeden vücudumuza enerji verip, bünyemizi tok tutar. Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan evde yaptığımız ballı un helvası midemizi rahatlatıp balgam sökmede yardımcı olur. Uzmanlarımız evde yapılan ballı un helvasının sedef ve egzama gibi hastalıkları olanlara, emziren kadınlara ve sporculara, B grubu vitamini eksikliği olanlara çok faydalığı olacağını belirtip günde az da olsa bir kibrit kutusu kadar tüketilmesinin yeterli olacağını vurguluyorlar. Yapım aşaması çok kolay, oldukça lezzetli olan ballı un helvasının nasıl yapıldığına, hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna hep birlikte göz atalım.

Ballı un helvası yapımında gerekli olan malzemeler
Ballı un helvası nasıl yapılır?

Ocağa tenceremizi koyup hazırlamış olduğumuz yağları eritelim. Yağlar eridikten sonra değirmen unumuzu ekleyip iyice kavuralım, un kokusu gidinceye kadar kavurduktan sonra dişimize gelecek şekilde kırmış olduğumuz kavrulmuş fındıklarımızı ilave edelim ve bir müddet daha kavuralım. Tenceremizin altını kapatıp sıcaklığı biraz geçtikten sonra süzme balımızı tencereye dökelim ve balla birlikte karışım sağlanana kadar karıştıralım. Yaptığımız karışımı herhangi bir kaba alalım ve kaşıkla düzenlemesini yapalım. Artık ballı un helvamız hazır olduğuna göre servis yapmaya başlayabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }