{ "title": "Bademli Un Helvası", "image": "https://www.unhelvasi.gen.tr/images/bademli-un-helvasi.gif", "date": "21.01.2024 09:02:05", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Bademli un helvası, özellikle sıcak, sıcak tüketildiği zaman lezzeti damaktan hiç çıkmayacak nitelikte oluyor. Badem un helvasının kalorisi biraz yüksek olabilir ama lezzeti kaloriyi unutturacak enfeslikte. Diyet yapan biri iseniz kaçamak günlerinize bademli un helvasını dahil edebilirsiniz. Her zaman yapılmayan tariflerden biri olsa da ailenin hep bir arada olduğu zamanlar da veya akşam yemeği için balık hazırlayıp arkasından güzel bir helva yapmak istediğiniz de bademli un helvası yapmanızı tavsiye ederiz.

Bademli Un Helvası Malzemeleri
Şerbeti için
Bademli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Bademli un helvası için çift tabanlı bir tencere alalım veya evinizde kullandığınız teflon pilav tenceresi varsa o da olur. Teflon tencerenin içerisine ilk önce tereyağını ardından da sıvı yağı ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Ocağın altını kısık ateş olacak şekilde açalım ve yağları tahta kaşık ile karıştırarak eritelim. Eriyip ısınmış olan yağların içerisine çiğ bademleri ilave edip hafif pembeleşene dek kavuralım.

Bademler kavrulduktan sonra tencereye 2 su bardağı unu boşaltalım ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavuralım. Bademli un helvasında kullanacağınız bademler kavrulmuş ise un kavrulduktan sonra içerisine ilave edebilirsiniz. Bademlerin üzerine un ilavesi yapıldıktan sonra başka bir tencere alalım ve içerisine toz şeker ile sıcak suyu ilave edip ocağın diğer gözüne tencereyi oturtalım. Orta harlı olacak şekilde ocağın altını açalım ve şerbet bir taşım kaynayınca şerbet tenceresinin altında yanan ateşi kapatalım.

Bademli un helvasının unu pembeleştikten sonra ocağın altını en kısık olacak şekilde ayarlayalım. Bu aşamada hazır olan şerbeti unun üzerine boca edelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. Bademli un helvası şerbetini çektikten sonra ocağın üzerinden tezgâhın üzerine indirelim ve sunum aşamasına geçelim. Bademli un helvası sıcak, sıcak tüketildi zaman tadı bir ayrı güzel oluyor. Bunun için sıcağı, sıcağı bademli un helvasından kaşıkla parçalar alalım ve servis tabağının üzerine dizelim. Kavrulmuş bademler ile de helva tabağımızın etrafını süsleyip sevdiklerimize sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }