Yumuşak Un Helvası

Yumuşak Un Helvası, un helvası Türk kültürünün değişmeyen damak lezzetlerinden birisidir. Özellikle hafif olmasından dolayı hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen milli tatlılarımızdan biridir. Genellikle un helvası balık tüketildikten sonra hemen arkasına yenir. Burada yemenin amacı ise tüketilmiş olan balığın un helvası tüketimi ile ölmüş olduğudur.
Bunun dışında hemen her Hanım tatlı tüketmeyi çok sever, ancak şerbetli tatlılar, çikolatalar ve diğer tatlı çeşitleri kilo aldırdığı için genellikle sütlü tatlıları ve un helvasını tüketmeyi tercih etmektedir. Ayrıca hemen her istediğinizde sadece 10 dakika içinde kolay ve pratik olarak yumuşak un helvası hazırlamak mümkündür. Yumuşak un helvasını hazırlamak için özellikle sıvı yağ ile tereyağı beraber kullanılmaktadır. Sadece tereyağı kullanıldığı zaman un helvası biraz daha tok oluyor, bu nedenle içine eklenen sıvı yağ yumuşak olmasını sağlıyor. Ayrıca oruç tuttuktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Yumuşak Un Helvası İçin Gerekli Olan malzemeleri

  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Yumuşak Un Helvası Şerbeti için

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • İsteğe bağlı olarak ceviz içi

Yumuşak Un Helvası Nasıl Yapılır?


İlk önce şerbeti hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine sütü, suyu ve toz şekeri ilave edip içindeki şeker eriyinceye kadar yaklaşık olarak beş dakika kadar karıştıralım.
Ardından geniş bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı ilave ederek eritelim. Daha sonra unu yağın içerisine ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımı ile hiç ara vermeden karıştırarak kavurma işlemine başlayalım. Unun beyaz rengi hafif sarı renge dönmesine yakın olana kadar kavuralım. Ancak kavurma işlemini mutlaka orta dereceli ateşin üzerine ve dibini tutturmadan kavuralım. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını iyice kısalım ve içerisine hazırladığımız şerbeti ilave ederek karıştıralım. Yumuşak helva bütün şerbetini içine alıp toparlandıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ardından yumuşak un helvasını hazırladığımız tahta kaşık ile ya da eliniz ile şeklini verdikten sonra servis tabağına dizelim. Kısa bir süre dinlendikten sonra yumuşak un helvasını ikram edebilirsiniz. Daha sonra ceviz içini yumuşak un helvasının üzerine bütün olarak bastırabilir ya da orta büyüklükte kırdıktan sonra serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 12:53:45
Yumuşak Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yumuşak Un Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yumuşak Un Helvası"
yumuşak un helvvası en sevdiğim ve en basit tatlılardan biri. Ancak ben birkaç kez bu tatlıyı yapmayı denedim. Ancak maalesef her seferinde bu tatlı soğuyunca sertleşti. Bu sertleşmenin tam olarak nedenleri nelerdir? Her seferinde böyle neden sertleşiyor?
Belçim . 06.10.2018 00:41:30

Şerbetsiz Un Helvası

Şerbetsiz Un Helvası, kuğu gibi görünümü olan ve çok lezzetli, zahmetsiz bir tatlıdır. Malzeme listesi çok kısadır. Bu tarifin bütün malzemeleri her evde bul...
Devamını Oku

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası, kolay bir tatlıdır. Şerbetle tatlandırılan bu tatlı balık yemeklerinden sonra tüketilebilir. Çay sofralarına da konulabilir. Ev hanımları...
Devamını Oku

Kakaolu Un Helvası

Kakaolu Un Helvası, çok çabuk pişen ve sunumu yapılabilen bir tatlıdır. Klasik un helvasından tek farkı bu helvanın içerisinde kakao kullanılmış olmasıdır. G...
Devamını Oku

Sert Un Helvası

Sert Un Helvası, için uyulması gereken noktalar. Alışılmışın dışında bir tarif olan ve bayatlama süreci diğerlerine göre uzun olan bu tarifin lezzeti de diğe...
Devamını Oku

Sütsüz Un Helvası

Sütsüz Un Helvası, tam balık menülerine yakışan bir tatlıdır. En kısa zamanda yapılabilen bu tatlının malzemeleri de oldukça basittir. Tarifin malzemeleri he...
Devamını Oku

Tereyağlı Un Helvası

Tereyağlı Un Helvası, kış aylarında sıkça yapılır. Yine bazı yörelerde evde bir kayıp, yani bir ölü olduğunda bu tatlı yapılır ve komşulara akrabalara dağıtı...
Devamını Oku

Yumurtalı Un Helvası

Yumurtalı Un Helvası, pratik bir tatlıdır. 15 dakika gibi bir zamanda hazırlanıp ılık iken servis edilebilir. 5 çay sohbetlerinin yanına tatlı olarak hazırla...
Devamını Oku

İrmikli Un Helvası

İrmikli un helvası, helva sevenlerin çok hoşuna gidecekleri nitelikte olup hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Özellikle balık yemeklerinin arkasından çok ...
Devamını Oku

Basit Un Helvası

Basit un helvası tarifi ne kadar basit olarak gözükse de lezzetinin ne kadar mükemmel bir noktada olduğunu göreceksiniz. Yapılışı biraz maharet istese d...
Devamını Oku

Kolay Un Helvası

Kolay un helvası herkesin kısa süre içerisinde hazırlayabileceği sıcak veya soğuk isteğe göre her şekilde tüketilebilecek hafif bir tatlıdır. Çay saatlerinde veya a...
Devamını Oku

Kaymaklı Un Helvası

Kaymaklı Un Helvası, oldukça lezzetli olmasının yanı sıra besleyici özelliğinden dolayı asırlar boyunca Türklerin ve Osmanlının vazgeçemediği geleneksel...
Devamını Oku

Tahinli Un Helvası

Tahinli Un Helvası, helva yüzyıllardır Türk mutfağında ve orta doğu ülkeleri mutfaklarında hemen hemen yüzlerce çeşidi olan bir tatlı türüdür. Bu çeşitl...
Devamını Oku

Fırında Sütlü Un Helvası

Fırında sütlü un helvası. Diğer bir adıyla süt helvası. Bursa'da yaşadığım yıllarda tadına bakma fırsatı bulduğum harika hafif diğer bildiğimiz un helva...
Devamını Oku

Pudra Şekerli Un Helvası

Pudra şekerli un helvası tadının hafif olması ve lezzetli olması sebebiyle tercih edilen helva türleri arasında yer almaktadır. Helva yapmayı ve yemeyi seven...
Devamını Oku

Sütlü Un Helvası

Sütlü un helvası; özellikle yemeklerden sonra ikram etmek üzere sık sık tercih edilen, Türkiye'nin dört bir yanında epey bilinen vazgeçilmez tatlı tariflerinde...
Devamını Oku

Pekmezli Un Helvası

Pekmezli un helvası, yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Canınız tatlı istediğinde her evde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanabilir. İsters...
Devamını Oku

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu'da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayana...
Devamını Oku

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeleri3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şe...
Devamını Oku

Tarçınlı Un Helvası

Çağımızda çalışan kadınların artmasıyla kültürümüze yerleşen yemekler daha pratik ve hazır yapılanlar oluyor. Lakin hiçbirimiz geleneksel yemeklerimizin hiçbir...
Devamını Oku

Fıstıklı Un Helvası

Fıstıklı un helvası, yapılışının kolay olması ve lezzetinin de bir kadar mükemmel olması nedeniyle tercih sebebi olabilir. Özellikle kandil günlerinde s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pekmezli Un Helvası
Limonlu Un Helvası
Peynirli Un Helvası
Tarçınlı Un Helvası
Fıstıklı Un Helvası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024