Yumuşak Un Helvası, un helvası Türk kültürünün değişmeyen damak lezzetlerinden birisidir. Özellikle hafif olmasından dolayı hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen milli tatlılarımızdan biridir. Genellikle un helvası balık tüketildikten sonra hemen arkasına yenir. Burada yemenin amacı ise tüketilmiş olan balığın un helvası tüketimi ile ölmüş olduğudur.
Bunun dışında hemen her Hanım tatlı tüketmeyi çok sever, ancak şerbetli tatlılar, çikolatalar ve diğer tatlı çeşitleri kilo aldırdığı için genellikle sütlü tatlıları ve un helvasını tüketmeyi tercih etmektedir. Ayrıca hemen her istediğinizde sadece 10 dakika içinde kolay ve pratik olarak yumuşak un helvası hazırlamak mümkündür. Yumuşak un helvasını hazırlamak için özellikle sıvı yağ ile tereyağı beraber kullanılmaktadır. Sadece tereyağı kullanıldığı zaman un helvası biraz daha tok oluyor, bu nedenle içine eklenen sıvı yağ yumuşak olmasını sağlıyor. Ayrıca oruç tuttuktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.