2,5 su bardağı un.
2 su bardağı toz şeker.
2,5 su bardağı su.
Un helvanızı yapmadan önce derin bir tencere ye 2 su bardağı toz şekeri ve 2.
5 su bardağı suyu ilave edin ve orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Şerbetiniz kaynadıktan sonra bir kenara alın. Başka bir derin tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyup kızdırın. Kızan yağa 2. Su bardağı unu ilave edip kavurmaya başlayın. Orta ateşte yaklaşık olarak 40 dakika kahverengine gelene kadar kavurun. Kavrulan un helvasının içine daha önceden hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş dökerek 10 dakika daha orta ateşte pişirin.
Un helvanız piştikten sonra yaklaşık 20 dakika kapağı kapalı bir şeklide dinlendirin ve ılık olarak servis edin.
Un helvanız hazır afiyet olsun.