Un Helvası Nasıl Yapılır?
Un helvası dibinin tutmaması açısından sürekli karıştırılarak pişirilmesi gereken bir tatlı çeşididir. Bu yüzden tatlıyı yapmaya uygun olan derin bir tencere kullanmalısınız. Bu hususa dikkat ederek, derin bir tencere alarak içerisine yağı atalım ve eritelim. Unu azar azar ilave ederek tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştıralım. Unun tam olarak kavrulmasının miktarını, önce sarı renk alıp ardından sarı-kahverengi renk alması olarak gözlemleyebilirsiniz. Bu renge ulaşana kadar unu karıştırmaya devam edelim.
Un karıştırmanın etkisiyle sulanarak göz göz olarak kabarma gösterecektir. Soğuk sütün içine şekeri ekleyerek erittiğimiz sulu karışımı helvanın içine ekleyelim. Tahta kaşıkla helvayı dibinin tutmaması için sürekli karıştırmaya devam edelim. 5-6 dakika daha kavurma işlemini yapmaya devam ettikten sonra cevizi ekleyerek alt üst ederek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Küçük bir kâseye pişen helvadan koyarak kâse şekli vererek servis edelim. Yaz aylarında yanına dondurma koyarak da ikram edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.