İlk olarak margarini çelik tencereye alarak eritmeniz gerekmektedir. Margarinin sadece erimiş olması yeterli olmayacaktır, aynı zamanda fokurdaması gerekecektir. Margarininiz eriyip fokurdadıktan sonra sıvı yağı da ekleyip biraz daha fokurdamasını sağlayın. Daha sonra çelik tencerenin altını kısarak unu ilave edip sürekli karıştırmanız gerekmektedir. Karıştırmaya başladığınız zaman bu karışım size çok yağlı gibi gelecek olsa da bu durum sebebiyle endişelenmenize gerek yoktur. Un ve yağı iyice kavurduğunuz zaman un yağı çekecektir. Böylelikle karışım kendini toplayacaktır. Un ve yağı kavurma işlemi
Pudra Şekerli Un Helvası yapımı için en meşakkatli bölümdür. Yaklaşık olarak 1 saat sürecek olan bu işlem esnasında sabırlı olmanız ve sürekli olarak karıştırmanız gerekmektedir. Unun kavruluşu ne kadar iyi olursa helvanız da o kadar iyi olacaktır.
Un yeterince kavrulduğunda renginin değiştiğini ve artık koku salmaya başladığını görebilirsiniz. Rengi biraz koyulaştığında ateşi kapatın ve pudra şekerini ekleyin. Pudra şekerini karışıma iyice yedirdikten sonra soğuması için bekletin.
Pudra Şekerli Un Helvası soğuduktan sonra kaşık kullanarak helvanıza şekil verin ve servis edin.
Afiyet Olsun.