Limonlu Un Helvası
Limonlu un helvası, Anadolu'da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen ve de sevmeyen yoktur, her halde. Sizin de bu nefis tarifi yaparak geleneklerimizi yaşatmanızı öneririz.
915276734757697="106">Limonlu Un Helvası Malzemeleri - 2 çay bardağı tam buğday unu
- 4 çay bardağı un
- 4 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fincan kavrulmuş Antep fıstığı
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Limonlu Un Helvası Nasıl Yapılır?
Teflon ve geniş bir tavanın içine, tereyağından bir tatlı kaşığı ayırıp geri kalanını tencereye atarak eritin. Sıvı yağı da ilave edip, biraz yağlar kızarmaya başlayınca tam buğday unu ile normal unu ilave edip karıştırın. Limon kabuğu ve Portakal kabuğu rendesini ilave ederek kavurmaya devam edin. Tahta kaşık ile bir taraftan karıştırırken bir taraftan da topaklanan unları ezin. Geniş bir tencerenin içinde şeker ile suyu eriterek ocağın üzerinde bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Küçük bir tavaya ayırmış olduğumuz tereyağı ile çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmakta olan un yeterli pembeliğe ulaşınca ocağın kenarına alarak, yavaş bir şekilde şerbeti ile buluşturun.
Bu işlem sırasında unun topaklanmaması için çok hızlı bir şekilde karıştırmanız gerekiyor. Şerbeti tamamen kattıktan sonra tenceremizi tekrar ocağa alarak şerbetini çekinceye kadar karıştırıyoruz. Helvamız yeterli kıvama geldikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Kaşık ile bildiğimiz helva şeklini verip, dilediğiniz gibi süsleyerek ve ılık olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:23:15
Limonlu Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|