Kuru Un Helvası
Kuru Un Helvası, Ülkemizde birçok tatlı çeşidi tüketilmektedir. Bunlardan biri de helvadır. Birçok helva çeşidi vardır en leziz olanı ise kuru un helvasıdır. Yapımı ve sunumu son derece kolay ve leziz olan bu tatlının yapımı için aşağıdaki yolu izleyelim.
Kuru Un Helvası Yapımı için Gerekli Malzemeleri- 125 gram tereyağı
- 1.
5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Tercihinize göre iri kıyılmış fındık, ceviz ve badem içi
Kuru Un Helvası Nasıl Yapılır?
Öncelikle geniş tencerede yağımızı eritiyoruz. Yağımız tamamen eridiğinde ununu ilave ederek kısık ateşte unumuzun rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Bu işlemi yaklaşık olarak 10-15 dakika devam ettiriyoruz. Unumuzun rengi dönünce fındıkları ilave edelim. Fındıkları ilave ettikten sonra 10-15 dakika daha karıştırmaya devam edelim. Daha sonra pudra şekerini ilave ederek yavaşça karıştıralım. Pudra şekerini iyice yedirdikten sonra küçük bor bir borcama sıcak sıcak hemen boşaltıyoruz ardından bir yemek kaşığı yardımıyla bastırarak sıkıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak sıcakken dilimleyerek servis edilebilir ya da soğukken de yenilebilir. Servisi yaparken dikkat edelim çünkü pudra şekerinden dolayı helvamız kırılgan olacaktır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:03:33
Kuru Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|