İrmikli Un Helvası

İrmikli un helvası, helva sevenlerin çok hoşuna gidecekleri nitelikte olup hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Özellikle balık yemeklerinin arkasından çok tercih edilen helva, unlu irmik helvası olursa daha bir güzel olur. İrmikli un helvasını sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. İçerisinde hem un hem de bulunduğu için beklediği zaman sertleşme yapabiliyor.
Kalabalık misafirleriniz geldiğinde, ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda veya canınız güzel helva istediğinde çarçabuk hazırlayacağınız ve sonuçtan hoşnut olacağınız bir tarif.

İrmikli Un Helvası Malzemeleri

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İrmikli Un Helvası Nasıl Yapılır?


İrmikli un helvası tatlımızın yapılışına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için sütü, suyu ve toz şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alalım ve ocağın üzerine yerleştirip pişmeye bırakalım. Şerbet bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatalım ve tencereyi tezgâhın üzerine indirelim. Şerbet hazır gelmiştir ve şimdi helvanın irmik ile ununu kavurmaya geçelim. Pilav tenceresi gibi dibi tutmayan ve yayvan bir tencere alıp içerisine tereyağı ile sıvı yağı boşaltalım.

Akabinde tencereyi ocağın üzerine alalım ve kısık ateşte tereyağını eritelim. Yağ erdikten sonra tencerenin içerisine ilk önce irmiği, ardından da unu boşaltıp tahta kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştıralım.
Rengi hafif koyulaşınca diğer tarafa aldığımız ve beklettiğimiz şerbeti tencereye bir kere de boşaltalım. Bu aşama helvanın kıvamını tutturmak ve lezzeti vermek için en önemli aşama. Helvaya şerbeti verdikten sonra hızlı, hızlı karıştırılması ve helvayı, kaşıkla sürekli alttan alıp üst kısma verilmesi gerekiyor. Bu işlem yaklaşık 5 dakika kadar sürecektir. Sürenin ardından tencerenin ağzına bir bez örtelim ve kapağını da kapatıp 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. 5 dinlenen irmikli un helvasını tezgâhın üzerine alıp şekil verme aşamasına geçelim. Un helvasını genelde kaşıkla şekil verilirken irmik helvasına da kâse ile çekil verilir. İstediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Eğer kaşık yöntemini kullanacaksanız bir kâseye su doldurun ve kaşığı suya batırın ardından tencerede bulunan helvayı kaşıkla alıp servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Helva kaşıktan çıkmıyor ise parmağınız ile kaşıktan itebilirsiniz.

Kase ile şekil vermek istiyorsanız kâsenin iç kısmını hafif şekilde su ile ıslatın ve içerisine 2-3 kaşık helva ilave edin. Ardından servis tabağına kâseyi ters çevirip helvayı çıkartın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:40:49
İrmikli Un Helvası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmikli Un Helvası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İrmikli Un Helvası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli...
Devamını Oku

Şerbetsiz Un Helvası

Şerbetsiz Un Helvası, kuğu gibi görünümü olan ve çok lezzetli, zahmetsiz bir tatlıdır. Malzeme listesi çok kısadır. Bu tarifin bütün malzemeleri her evde bul...
Devamını Oku

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası, kolay bir tatlıdır. Şerbetle tatlandırılan bu tatlı balık yemeklerinden sonra tüketilebilir. Çay sofralarına da konulabilir. Ev hanımları...
Devamını Oku

Kakaolu Un Helvası

Kakaolu Un Helvası, çok çabuk pişen ve sunumu yapılabilen bir tatlıdır. Klasik un helvasından tek farkı bu helvanın içerisinde kakao kullanılmış olmasıdır. G...
Devamını Oku

Sert Un Helvası

Sert Un Helvası, için uyulması gereken noktalar. Alışılmışın dışında bir tarif olan ve bayatlama süreci diğerlerine göre uzun olan bu tarifin lezzeti de diğe...
Devamını Oku

Sütsüz Un Helvası

Sütsüz Un Helvası, tam balık menülerine yakışan bir tatlıdır. En kısa zamanda yapılabilen bu tatlının malzemeleri de oldukça basittir. Tarifin malzemeleri he...
Devamını Oku

Tereyağlı Un Helvası

Tereyağlı Un Helvası, kış aylarında sıkça yapılır. Yine bazı yörelerde evde bir kayıp, yani bir ölü olduğunda bu tatlı yapılır ve komşulara akrabalara dağıtı...
Devamını Oku

Yumurtalı Un Helvası

Yumurtalı Un Helvası, pratik bir tatlıdır. 15 dakika gibi bir zamanda hazırlanıp ılık iken servis edilebilir. 5 çay sohbetlerinin yanına tatlı olarak hazırla...
Devamını Oku

Basit Un Helvası

Basit un helvası tarifi ne kadar basit olarak gözükse de lezzetinin ne kadar mükemmel bir noktada olduğunu göreceksiniz. Yapılışı biraz maharet istese d...
Devamını Oku

Kolay Un Helvası

Kolay un helvası herkesin kısa süre içerisinde hazırlayabileceği sıcak veya soğuk isteğe göre her şekilde tüketilebilecek hafif bir tatlıdır. Çay saatlerinde veya a...
Devamını Oku

Kaymaklı Un Helvası

Kaymaklı Un Helvası, oldukça lezzetli olmasının yanı sıra besleyici özelliğinden dolayı asırlar boyunca Türklerin ve Osmanlının vazgeçemediği geleneksel...
Devamını Oku

Tahinli Un Helvası

Tahinli Un Helvası, helva yüzyıllardır Türk mutfağında ve orta doğu ülkeleri mutfaklarında hemen hemen yüzlerce çeşidi olan bir tatlı türüdür. Bu çeşitl...
Devamını Oku

Fırında Sütlü Un Helvası

Fırında sütlü un helvası. Diğer bir adıyla süt helvası. Bursa'da yaşadığım yıllarda tadına bakma fırsatı bulduğum harika hafif diğer bildiğimiz un helva...
Devamını Oku

Pudra Şekerli Un Helvası

Pudra şekerli un helvası tadının hafif olması ve lezzetli olması sebebiyle tercih edilen helva türleri arasında yer almaktadır. Helva yapmayı ve yemeyi seven...
Devamını Oku

Sütlü Un Helvası

Sütlü un helvası; özellikle yemeklerden sonra ikram etmek üzere sık sık tercih edilen, Türkiye'nin dört bir yanında epey bilinen vazgeçilmez tatlı tariflerinde...
Devamını Oku

Pekmezli Un Helvası

Pekmezli un helvası, yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Canınız tatlı istediğinde her evde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanabilir. İsters...
Devamını Oku

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu'da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayana...
Devamını Oku

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeleri3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şe...
Devamını Oku

Tarçınlı Un Helvası

Çağımızda çalışan kadınların artmasıyla kültürümüze yerleşen yemekler daha pratik ve hazır yapılanlar oluyor. Lakin hiçbirimiz geleneksel yemeklerimizin hiçbir...
Devamını Oku

Fıstıklı Un Helvası

Fıstıklı un helvası, yapılışının kolay olması ve lezzetinin de bir kadar mükemmel olması nedeniyle tercih sebebi olabilir. Özellikle kandil günlerinde s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Pekmezli Un Helvası
Limonlu Un Helvası
Peynirli Un Helvası
Tarçınlı Un Helvası
Fıstıklı Un Helvası
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024